Mårten Björk

Design och UX

Jag jobbar primärt med design och UX med fokus på webbplatser och webbtjänster. Kan ta en luddig vision från beställaren och förvandla den till en tydlig design som de gillar. Jobbar främst i Sketch men allt oftare i Figma, Adobe XD och Framer.

Här är ett par exempel på projekt jag jobbat på senaste åren. Stort fokus på design, typografi och varumärke. Samtliga bilder nedan är skärmdumpar från hur live-sajten som ligger uppe idag.

design-portfolio.jpg

Utveckling

I grunden front-end-utvecklare men blir mer och mer “full stack”. Expert på HTML, CSS och Javascript. Kan översätta en design-fil till kod så felfritt att designern själv inte ser skillnaden.

Jobbar mycket i React-ekosystemet idag. Har jobbat mycket med Redux men det känns allt mindre relevant i och med GraphQLs intåg. Implementerar ofta en egen back-end med t.ex. node.js, express med JWT-autentisering.

Foto

För 2 år sedan köpte jag en proffskamera och började ta fotografering på lite större allvar. Nu har det tagit snurr och jag får in nya foto-uppdrag varje vecka. Jag fotar allt, men ofta människor i olika miljöer.