Mårten Björk

Mina kompetenser

Design

Väldigt bra på webbdesign och gränssnitt för webbtjänster. Kan ta en luddig vision från kunden och förvandla den till en tydlig design som de gillar – och betalar för. Jobbar främst i Sketch men allt oftare i Figma och Adobe XD.

Här är ett par exempel på webbplatser jag byggt senaste åren. Stort fokus på design, typografi och varumärke. Samtliga bilder nedan är skärmdumpar från hur live-sajten som ligger uppe idag.

design-portfolio.jpg

Programmering

I grunden front-end-utvecklare men blir mer och mer “full stack”. Expert på HTML, CSS och Javascript. Kan översätta en design-fil till kod så felfritt att designern själv inte ser skillnaden.

Jobbar mycket i React-ekosystemet idag. Har jobbat mycket med Redux men det känns allt mindre relevant i och med GraphQLs intåg. Implementerar ofta en egen back-end med t.ex. node.js, express med JWT-autentisering.

Fotografering

För 2 år sedan köpte jag en proffskamera och började ta fotografering på lite större allvar. Nu har det tagit snurr och jag får in nya foto-uppdrag varje vecka. Jag fotar allt, men ofta människor i olika miljöer.

Priser

Jag försöker hålla ett timpris på 1000 SEK ex moms i allt jag gör. Därefter är jag väldigt flexibel. Här är några räkneexempel för att få en känsla för hur jag tänker kring olika priser:

  • Design av hemsida – någon annan programmerar. Wireframes och design för mobil och desktop behövs. Avstämningar med kund mellan varven. Ca 100 timmar.

  • Design och implementering av avancerad sajt med Wordpress som grund. Jag driver hela projektet själv, från ax till limpa. 250 timmar.

  • Kunden behöver snabbt komma igång med en enkel “hello world”-sajt i t.ex. Squarespace. 40 timmar.

  • Kunden behöver fotografera ett event 14.00–18.00 (6 timmar. 4 timmar på plats, 2 timmar efterbearbetning)

  • En nya anläggning utanför stan behöver fotograferas (4 timmar + bilhyra)

Överlag: vi hittar något som funkar! :)