Mårten Björk

Mina kompetenser

Design

Lång erfarenhet av webbdesign och gränssnitt för webbtjänster. Under åren som jag drev en webbyrå lärde jag mig att utgå från ofärdiga visioner och förvandla dem till en tydlig design och paketering som överträffar förväntningarna hos kunden. Jag jobbar främst i Sketch men allt oftare i Figma och Adobe XD.

Här är ett par exempel på webbplatser jag byggt senaste åren med stort fokus på design, typografi och varumärke. Samtliga bilder nedan är skärmdumpar från hur live-sajten som ligger uppe idag ser ut.

design-portfolio.jpg

Programmering

Jag är i grunden front-end-utvecklare men blir mer och mer “full stack”. Expert på HTML, CSS och Javascript. Kan översätta en design-fil till kod snabbt och effektivt.

Jobbar mycket i React-ekosystemet idag. Har jobbat mycket med Redux men det känns allt mindre relevant i och med GraphQLs intåg. Implementerar ofta en egen back-end med t.ex. node.js, express med JWT-autentisering.

Fotografering

För 2 år sedan investerade jag i en proffskamera och började fota på allvar. Nu har det tagit snurr och jag får in nya foto-uppdrag varje vecka, allt från CV-bilder, företags- och eventfoto till samarbeten med influencers och bloggare.

Priser

Mitt timpris för frilans/konsultuppdrag inom webb och design är 1000 SEK ex moms. Här är några exempel på estimat för olika typer av uppdrag:

  • Design av hemsida – utifrån en redan programmerad grund. Wireframes och design för mobil och desktop behövs. Avstämningar med kund mellan varven. Ca 100 timmar.

  • Design och implementering av avancerad sajt med Wordpress som grund. Jag driver hela projektet själv, från ax till limpa. 250 timmar.

  • Kunden behöver snabbt komma igång med en enkel “hello world”-site i t.ex. Squarespace. 40 timmar.

  • Kunden behöver fotografera ett event 14.00–18.00 (4 timmar på plats, 2 timmar efterbearbetning. Totalt 6 timmar.)

  • En ny anläggning utanför stan behöver fotograferas (4 timmar exklusive hyra av bil och eventuellt extra foto-utrustning).

Jag gör alltid mitt bästa för att se till att hitta ett upplägg som funkar för alla.